*♥*Grilovaný pstruh*♥*

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pstruhy (ja som mala 2 ks), šťava z polovice citróna, 1 PL sójovej omáčky, 2 čL mexického grilovacieho korenia, 1/2 čL mčk, 4 PL oleja, 1/2 jogurtu Activia biela sladká, trocha chilli alebo štipľavá papriková pasta, soľ (podľa uváženia)
POSTUP PŘÍPRAVY
Najprv očistíme ryby, odrežeme všeliaké tie nepríjemné veci ako hlava, pluty...a rozrežeme pstruhy na plátky. Ešte rozumnejšie je každý plát prepoliť, lebo pri grilovaní sa zvyknú nepekne prelomiť (ak nemáme mriežku na ryby )
Potom rybu jemne nasolíme.
Pripravíme marinádu - zmiešame všetky uvedené ingrediencie a marinádu vrstvíme na jednotlivé porcie ryby z obidvoch strán. Uložíme na pár hodín do chladničky v uzatvárateľnej nádobe.
Grilovaciu plochu si rozpálime na max a ukladáme porcie pstruha. Okolo každej porcie uložíme na menšie kúsky nakrájanú slaninu na opekanie - len pár kúskov. Trocha znížime teplotu. Z každej strany grilujeme asi štyri minúty.
 |
pripravené porcie pstruha jemne nasolíme |
 |
Pripravíme marinádu: vytlačíme citrón |
 |
pridáme grilovacie korenie |
 |
sójovku |
 |
potom prilejeme olej |
 |
pridáme jogurt a štipľavú paprikovú pastu (alebo ak máte čerstvú chilli papričku, dajte tú) |
 |
všetko dobre zamiešame a z obidvoch strán nanesieme na ryby. uložíme na pár hodín do chladničky |
 |
Z každej strany grilujeme asi 4 minúty |