*♥*Grilovaný pstruh*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pstruhy (ja som mala 2 ks), šťava z polovice citróna, 1 PL sójovej omáčky, 2 čL mexického grilovacieho korenia, 1/2 čL mčk, 4 PL oleja, 1/2 jogurtu Activia biela sladká, trocha chilli alebo štipľavá papriková pasta, soľ (podľa uváženia)

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv očistíme ryby, odrežeme všeliaké tie nepríjemné veci ako hlava, pluty...a rozrežeme pstruhy na plátky. Ešte rozumnejšie je každý plát prepoliť, lebo pri grilovaní sa zvyknú nepekne prelomiť (ak nemáme mriežku na ryby )
Potom rybu jemne nasolíme.
Pripravíme marinádu - zmiešame všetky uvedené ingrediencie a marinádu vrstvíme na jednotlivé porcie ryby z obidvoch strán. Uložíme na pár hodín do chladničky v uzatvárateľnej nádobe.
Grilovaciu plochu si rozpálime na max a ukladáme porcie pstruha. Okolo každej porcie uložíme na menšie kúsky nakrájanú slaninu na opekanie - len pár kúskov. Trocha znížime teplotu. Z každej strany grilujeme asi štyri minúty.

pripravené porcie pstruha jemne nasolíme
Pripravíme marinádu: vytlačíme citrón
pridáme grilovacie korenie
sójovku
potom prilejeme olej
pridáme jogurt a štipľavú paprikovú pastu (alebo ak máte čerstvú chilli papričku, dajte tú)
všetko dobre zamiešame a z obidvoch strán nanesieme na ryby. uložíme na pár hodín do chladničky
Z každej strany grilujeme asi 4 minúty