
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
750g Lístkového cesta Plnka: 1 liter mlieka 3 zlaté klasy 240g cukor kryštál 2 vanilkové cukry 4 žltka 1 liter šľahačky, rastlinnej ...vid foto v postupe Poleva: 2 bielky 200g pr. cukor 1 lyžica citr. šťavy
POSTUP PŘÍPRAVY
Lískové cesto rozdelíme na tri časti, a upečieme pláty.. nezabudnite ho poprepichovať lebo sa moc nafúkne...
Mlieko + 3 zlaté klasy + 240g kr.cukor + 2 van. cukor + 4 žltka uvaríme kašu...(stále miešame, neodbiehame). Necháme vychladnúť.
Potom vyšľaháme šľahačku, najlepšie vo veľkej plastovej nádobe ..( po našľahaní je tej šlahačky asi 3l )
a do nej opatrne vmiešame vychladnutý krém ( ja som to aj tak robila mixerom: -) )
Krém si rozdelíme na dve časti a naplníme pláty.....
Na vrch roztrieme polevu a môžeme postrúhať čokoládou....
![]() |
Šľahačka talianska - rastinná ( neviem prečo, ale povedali mi že na toto najlepšia..vraj sa nerozteká a je pevná) |
![]() |
uvarená kaša... |
![]() |
už vymiešaný krém aj so šľahačkou ..( tá žltá misa má tri litre, takže toho krému je moooc ) |
![]() |
Naplnené, nemala som citron na polevu, tak som ho len pocukrovala.... |
![]() |
Ostalo mi trochu cesta aj krému.....a bolo to ako prvé fuč :-) |