torta Červená čiapočka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO - 150g veľmi mäkké maslo, 150g prášk.cukor, 1 vanilín.c., 3 vajcia, 180g hladká múka, 2 KL kypriaci prášok, 3 PL nastrúh.čokolády, 100 ml mlieka KRÉM DO KORPUSU - 200 ml smotana na šľahanie, 1 PL nugát.krém, 1 PL prášk.c., 1 stužovač šľahačky, 50g nasekaných opraž.lieskových orechov (mandlí) KRÉM NA POTRETIE TORTY - 250 ml smotany na šľahanie, 1 PL prášk.c.,1 stužovač šľahačky NA OZDOBENIE - 1 Poleva tmavá Dr.Oetker, jahody, štipka kryštál.cukru, červená potravin.farba

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Maslo s cukrom, vanilín.cukrom a vajciami vyšľaháme do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame.
Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme do hladkého cesta.

2. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do formy, stierkou uhladíme.
Dáme piecť do predhriatej rúry (180 st.) na cca 40 min.

3. Po upečení necháme korpus vychladnúť a 2x pozdĺž rozrežeme.

4. KRÉM DO KORPUSU - Smotanu s nugát.krémom a cukrom dobre zmiešame a vyšľaháme so stužovačom do šľahačky. Potom primiešame oriešky a naplníme korpus.

5. KRÉM NA POTRETIE - Smotanu, cukor a stužovač vyšľaháme do tuha, potrieme ním tortu po obvode a na vrchu. Jednu PL krémudáme do sáčku, odstrihneme väčší roh a vytvarujeme krémom nos.

6. ZDOBENIE - Polevu roztopíme podľa návodu, odstrihneme MALIČKÝ rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy.
Z plátok jahôd vytvoríme červený čepček a mašličky.
Potrav.farbu zmiešame s cukrom a urobíme na torte "líčka". Necháme v chladničke stuhnúť.