Alsaská bábovka (Famózna vianočka....)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

15Oml mlieka, 100ml vajecneho konaku (likeru), 2 vajcia, 15Og masla- rozpustit, 500g polohrubej muky, 75g hrozienok, 50g mandli- nasekat nahrubo, 30g drozdia, 75g krystal.cukru, 1 malu lyzicku soli, maslo na vymastenie formy

POSTUP PŘÍPRAVY

mlieko, liker, vajcia, rozpustene maslo, hrozienka, muku, cukor, sol, drozdie a mandle dame do DP a zapneme program cesto

Do vymastenej babovkovj formy vlozime cesto, zapneme ruru na 200 stupnov, a kym sa nam vyhreje, nechame este cesto podkysnut
ked trocha podrastie, vlozime do rury a asi po 10 minutach zmiernime teplotu na 170stupnov a pecieme
spajdlou skontrolujeme, ci je prepecena aj zvnutra a pecieme podla potreby...ja som vobec nesledovala cas- ale bolo to okolo 40 minut...ale presne neviem
Takto sa nam pekne vyklopi, este mozme pocukrovat....s troskou lekvaru, alebo len tak sama- je vynikajuca, chuti ako vianocka- ale extra special!!!!