Kuracie prsia pod jablkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia * mleté čierne korenie * korenie na hydinu alebo soľ * hladká múka * olej * zelené jablká * tvrdý syr _____ Zemiaky: mleté čierne korenie * mletá červená paprika * petržlenová vňať * sušený cesnak * drvená rasca * olej
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
 |
kuracie prsia narežeme na rezne, mierne naklepeme, očierňokoreňujeme a posypeme buď korením na hydinu alebo len soľou |
 |
obalíme v hladkej múke |
 |
opečieme na oleji |
 |
uložíme do zapekacej misy |
 |
z jablka si odstraníme jadrovník |
 |
nakrájame na kolieska a uložíme na rezne |
 |
podlejeme vodou alebo bujónom s horúcou vodou ale len do vrstvy rezňov |
 |
zapekáme 180 st. 25 minút |
 |
po 25-tich minútach posypeme syrom |
 |
a ešte zapečieme so syrom |
 |
zemiaky si nakrájame na mesiačiky, obvaríme, kým zájdu s penou |
 |
scedíme a pridáme hore uvedené koreniny a olej |
 |
premiešame |
 |
dáme na plech |
 |
a súčasne kým sa piekli kuracie prsia upiekli sa aj zemiaky :) |
 |
recept som našla v mojej zbierke receptov z rôznych časopisov, v pôvodnom recepte bol ešte predtým než sa uložia jablka plátok anglickej slaniny, ale ja som ho vynechala |