*Sojove maso na azijsky sposob*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

sojove maso (mozeme samozrejme nahradit kuracim) * bujon * lubovolna marinada (napr. horcica, worchester, kecup, MCK, sojova omacka) * polovicka cibule * cervena paprika * vopred uvarena mrkvicka * cerstvy zazvor * koriander * petrzlenova vnat * citronova trava * cili papricka * olivovy olej * cerstvy ananas (ako priloha)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vdaka Matkinmu receptu na thajske kuracie prsia som dostala velku chut na nieco azijske! :) Ak akurat nemate poruke vsetky prislusne ingrediencie, da sa samozrejme aj bez nich. Odporucam vsak pouzit najma cerstvy zazvor, ten narobi priam cary s kazdym jedlom..:)

1. este predtym, ako pride na rad panvica, pripravime si sojove "maso"..na sojove kocky alebo rezance rozdrvime kocku bujonu (napr. kuraci) a zalejeme vriacou vodou..nechame odpocivat aspon 30 minut..potom bujon zlejeme a odlozime, napucane maso dame pre zmenu oddychovat do marinady, ktoru si pripravime podla chuti..ja som robila priblizne na sposob Janika G. (najdete aj pekne s foto postupom u nej v receptoch)..ked sa maso odlezi a nasaje marinadou, prejdeme k sporaku..na panvici osmahneme na kocky nakrajanu cervenu papriku s cibulou..
2. k tomuto pridame na jemno nakrajany cerstvy zazvor a chvilocku spolu smazime..ked vam (takmer okamzite) do nosa vrazi neodolatelna vona tychto troch ingrediencii, je cas na dalsi krok...
3. pridame namarinovane sojove kusky a par minut opekame..
4. ked sa nam uz marinada zda tak akurat pripecena :), primerane zalejeme bujonom, ktory sme si odlozili..nechame jemne bublat a sem tam premiesame..
5. pridame vsetky mozne azijske koreniny a bylinky..je fajn pridat este kusok jemne nasekaneho zazvoru aj teraz, pred koncom varenia..
6. tesne pred koncom varenia pridame vopred uvarenu na kocky nakrajanu mrkvicku (tento krok mozete vynechat, nic sa nestane, ale mozem vam prezradit, ze s mrkvou to bolo este lepsie ako bez nej :)))..premiesame a hotovo..
7. podavame s kuskami cerstveho ananasu, alebo podla vlastnej chuti a fantazie:)) *dobru chut*