Nakladaný encián



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 ks enciánu, 1 veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, čierne korenie – celé aj mleté, biele mleté korenie, chilli korenie, nové korenie, bobkový list, provensálske korenie, slnečnicový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

My sme tentoraz robili z 5 enciánov, tak je toho na fotke trošku viac. Ale recept je na 4, tak aby Vás to nepomýlilo:-)
Enciány si nakrájame na polovice, cibuľu na pásiky a cesnak na polovičky. V miske zmiešame čierne a biele korenie, chilli, papriku a provensálske korenie. V tejto zmesi obalíme každý kúsok syra zvlášť. Na dno asi 1,5 l pohára nasypeme zopár guličiek nového a čierneho korenia a bobkový list. Potom ukladáme syry, narezanou časťou hore. Jednotlivé vrstvy syra prekladáme nakrájanou cibuľou a cesnakom. Nakoniec to zalejeme slnečnicovým olejom a dáme do chladničky na 14 dní alebo do tepla na 3 dni odležať. Použitý olej nevylievame, uchováme ho v chladničke a použijeme na ďalšie nakladanie.