Hovädzie mäso na horčici

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Hovadzie maso (alebo bravcove) * plnotucna horcica * cibula * sol * cierne korenie mlete
POSTUP PŘÍPRAVY
Citaj dalej...
 |
Masko si nakrajame na platky, jemne naklepeme, osolime, ociernokorenime. Dnes som robila z bravcoveho pliecka. |
 |
Z jednej strany potrieme plnotucnou horcicou |
 |
Na rozpalenom oleji v hlbsej panvici alebo nizsom hrnci prudko opecieme najprv horcicovou stranou. Potom otocime a opecieme aj z nenatretej strany |
 |
Ked robime vacsie mnozstvo masa, opecene kusky vyberame na tanier a poopekame ostatne. |
 |
Poopekane maso vratime do hrnca, pridame nadrobno nakrajanu cibulu (mozeme ju opiect na oleji, na ktorom sme opekali maso, ale netreba) a zalejeme vodou. Pridame 1-2 CL horcice a prikryte dusime |
 |
Ked je maso makke, dosolime, okorenime, podla chuti mozeme pridat viac horcice a zahustime solamylom rozmiesanym v troske vody. |
 |
Podavame s ryzou alebo tarhonou a kyslou uhorkou. Ako som uz spominala,dnes som robila z bravcoveho,ale zda sa mi,ze z hovadzieho je to trosku chutnejsie. :o) |