
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g syra Mascarpone(alebo maslo Lučina),5 vajec,4-5PL kryšt.cukru,1vanil.cukor,2šľahačky, 1stužovač,inst,káva,mandľový likér Amaretto, podlhovasté piškóty(vhodné sú Paffino alebo Savoiardi),čokoláda
POSTUP PŘÍPRAVY
Mascarpone vymiešame so žĺtkami a kryšt.cukrom.Primiešame vanil.cukor a necháme chvíľu odstáť.
Vyšľaháme šľahačky so stužovačom,ja používam želatínový,je silnejší ako smeta fix, a primiešame do krému.
Vyšľaháme si sneh z 5bielkov a tiež jemne primiešame do krémovej zmesi.
Uvaríme silnú kávu,do ktorej pridáme podľa chuti Amaretto.Do kávy namáčame po jednej celé podlhovasté piškóty a ukladáme na dno nádoby.Na piškóty natrieme polovicu krému, pokračujeme ďalšou vrstvou piškót a opäť krém.Povrch krému ozdobíme na jemno postrúhanou čokoládou alebo kakaom.
Zákusok treba nechať odležať v chlade aspoň 5-6 hod. ,najlepšie cez noc.
Dúfam,že vám zákusok bude chutiť, u nás zmizne behom chvíľky.Dobrú chuť.
![]() |
Mascarpone vymiešame so žĺtkami a kryšt.cukrom.Primiešame vanil.cukor a necháme odstáť. |
![]() |
Vyšľaháme šľahačky so stužovačom a primiešame do krému. Vyšľaháme si sneh z 5bielkov a primiešame do krémovej zmesi. |
![]() |
Uvaríme silnú kávu,do ktorej pridáme podľa chuti Amaretto.Do kávy namáčame po jednej celé podlhovasté piškóty |
![]() |
a ukladáme na dno nádoby. |
![]() |
Na piškóty natrieme polovicu krému, |
![]() |
pokračujeme ďalšou vrstvou piškót a opäť krém. |
![]() |
Povrch krému ozdobíme na jemno postrúhanou čokoládou alebo kakaom. |
![]() |
Zákusok treba nechať odležať v chlade aspoň 5-6 hod. ,najlepšie cez noc. |