MORTADELA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg mletého bôčika /poznám variantu aj s kuracím mäsom, ktorého sa tam dáva asi 1/5 s celého množstva/ , 5 vajíčok, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletého korenia, 1 vegety, 2 lyžice mletej sladkej papriky, 1 lyžice mletej štipľavej papriky / ja som nedala a vôbec mi to tam nechýbalo/, 1 strúčik cesnaku a ešte mletú papriku na posypanie a ešte vrecká na tlačenku ,ale kto nemá stačia aj obyčajné mikroténové vrecúška

POSTUP PŘÍPRAVY

ideme nato

xxx
pripravíme si mäsko, ja som už kúpila zomleté je dobre keď je na jemno pomleté, aspoň 2 krát zomlieť ale pohodlnosť naša každodenná mne sa nechcelo ako ho pomleli v obchode tak som ho veru nechala ,vôbec to nevadilo
pridáme vajíčka
soľ
korenie
vegetu
mletú papriku , ale môže byť aj bez
cesnak
zamiešame a odložíme do chladničky a čakáme ............ ..................................... čakáme 12 hodín
po tých nekonečných 12 hodinách
plníme do vreciek, hlavne treba dávať pozor nato aby sa neroztrhlo vrecko ako sa to stalo mn etak som to ešte musel zabaliť aj do mikroténového vreca
dá sa do vody a varí sa to asi 2 hodinky
vyberieme a necháme vychladnúť
po vychladnutí posypeme mletou paprikou ja som to dala ešte do chladničky, konečne krájame a papáme
xxx