MORTADELA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg mletého bôčika /poznám variantu aj s kuracím mäsom, ktorého sa tam dáva asi 1/5 s celého množstva/ , 5 vajíčok, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletého korenia, 1 vegety, 2 lyžice mletej sladkej papriky, 1 lyžice mletej štipľavej papriky / ja som nedala a vôbec mi to tam nechýbalo/, 1 strúčik cesnaku a ešte mletú papriku na posypanie a ešte vrecká na tlačenku ,ale kto nemá stačia aj obyčajné mikroténové vrecúška
POSTUP PŘÍPRAVY
ideme nato
 |
xxx |
 |
pripravíme si mäsko, ja som už kúpila zomleté je dobre keď je na jemno pomleté, aspoň 2 krát zomlieť ale pohodlnosť naša každodenná mne sa nechcelo ako ho pomleli v obchode tak som ho veru nechala ,vôbec to nevadilo |
 |
pridáme vajíčka |
 |
soľ |
 |
korenie |
 |
vegetu |
 |
mletú papriku , ale môže byť aj bez |
 |
cesnak |
 |
zamiešame a odložíme do chladničky a čakáme ............
..................................... čakáme 12 hodín |
 |
po tých nekonečných 12 hodinách |
 |
plníme do vreciek, hlavne treba dávať pozor nato aby sa neroztrhlo vrecko ako sa to stalo mn etak som to ešte musel zabaliť aj do mikroténového vreca |
 |
dá sa do vody a varí sa to asi 2 hodinky |
 |
vyberieme a necháme vychladnúť |
 |
po vychladnutí posypeme mletou paprikou ja som to dala ešte do chladničky, konečne krájame a papáme |
 |
xxx |