Blesková trasená ... zase inak



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus - môže byť kupovaný - alebo pečený doma - 10 dkg práškového cukru, 4 žĺtka, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lyžice oleja, 4 lyžice múky, sneh zo 4 bielkov Plnka - 2 šlahačky + 2 mandarínkové kompóty + 2 pudingy čo sa nevaria Dr. Oetker Créme Olé. Poleva - 80 g Hera, 1 lyžica vody, troška masla, 2 lyžice kakaa, 80 g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus:
- 4 žĺtka vymiešame s vanilkou a cukrom
- prilejeme olej a miešame
- nakoniec pomaly vmiešame aj múku so snehom
- vylejeme do tortovej formy a upečieme (cca 20 min na 180 stupňov)

Plnka :
2 šlahačky + 2 mandarínkové kompóty + 2 pudingy čo sa nevaria Dr. Oetker Créme Olé. Všetko sa nahádže do nádoby s vrchnákom a zatvorené sa trasie pokial to nezhustne.

Dáte plnku na korpus a je skoro hotovo. Ozdoba je podľa vlastnej fantázie .... šľahačka, čokoláda alebo marcipán. Ja som tentokrát použila čokoládovú polevu.

Poleva :
Všetko dať do hrnca a ohrievať pri miešaní – nesmie sa to variť.

Všetky veci na plnku dáme do hrnca s vrchnákom.
Takto vyzerá plnková zmes po minútovom trasení .... a je hotová.
Natrieme plnku na korpus .... ja to dávam do otváracej formy.
Na vrch prvú vrstvu čokoládovej polevy .... a šup do chladničky.
Po pol hodinke v chladničke otvoríme formu a dozdobíme boky zvyškom polevy ..... posypala som to ešte rozdrvenými mandlami .... bola mňamková.