
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Čo potrebujeme:
3 tégliky kyslej smotany,
200 gramov piškót,
2 polievkové lyžice džemu (jahodový, ríbezľový...),
vanilínový cukor,
2 polievkové lyžice kakaa,
práškový cukor,
zavárané alebo čerstvé ovocie (mandarínky, banán),
alobal a hlboká miska.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup prípravy
Tortovú formu vystelieme alobalom a na dno poukladáme piškóty. Zalejeme ich téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali podľa chuti práškový cukor (asi 2 polievkové lyžice) a vanilkový cukor. Na smotanu uložíme mandarínky.
Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a zalejeme ju téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali džem. Na túto vrstvu uložíme kolieska banánov. Znovu poukladáme vrstvu piškót a zalejeme ich posledným téglikom smotany ochutenej kakaom s práškovým cukrom.
Celú zmes uložíme na 12 hodín do chladničky.
Stuhnutú smotanovú tortu vyberieme z formy, zbavíme alobalu, dáme na plytký veľký tanier, ozdobíme šľahačkou, kakaom alebo ovocím.
![]() |
uloženie piškót |
![]() |
banány na smotanovej plnke |