Americká jablková buchta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 1 hrnček cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, pol hrnčeka oleja, 1 lyžička škorice, 1 lyžička kakaa, 1 prášok do pečiva, 4 hrnčeky na kocky pokrájaných jabĺk, (kto chce za hrsť sekaných vlašských orechov, hrozienka), ríbezľový lekvár, čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia zmiešame s cukrom, pridáme múku zmiešanú so škoricou kakaom a práškom do pečiva a postupne primiešavame olej. Cesto bude veľmi husté, ja som sa zľakla a tak pre istotu pridala aj trochu mlieka, ale ozaj nemusí byť.

Potom do cesta pridáme na kocky pokrájané jablká (čím viac tým lepšie :) a prípadne ak máte doma orechy a hrozienka. Ja som robila len s jablkami a bolo to výborné.

Vylejeme cesto na plech (s papierom na pecenie) a pečieme na 180 stupňov 20 minút (treba odsledovať, ale cca je to 20 -30 minút).

Hotovú buchtu necháme vychladnúť a potrieme ríbezľovým džemom a polejeme roztopenou čokoládou. Alebo prípadne len horúcu buchtu z rúry posypeme práškovým cukrom.


Dnes ráno som ešte zvyšky buchty chcela odfotiť, ale nejako nám záhadne zmizla :)

Inšpirácia z časopisu Pošli recept.