
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
vykostené mäsko 1 kuriatka, 250 ml bieleho jogurtu (čize 2 tégliky), soľ, 2 čL grilovacieho korenia, 1/2 čL mčk, trocha chilli, zemiakové lupienky (1 sáčok) + kukuričné cornflakes, papier na pečenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuracie mäso umyjeme, vykostíme, odkožíme, osušíme a nakrájame na medailónky (hrúbka cca 1,5 cm )
Jogurt vylejeme do misky, osolíme ho podľa chuti, pridáme koreniny, dobre premiešame a medailónky vložíme do tejto marinády. Necháme marinovať aspoň 1 hod (lepšie je dlhšie).
Lupienky vložíme do misy a tĺčikom na mäso ich rozdrvíme. Pridáme i cornflakes, premiešame. Kúsky mäsa vyberáme z marinády a vložíme do lupienkov, ktoré dobre k mäsu pritlačíme. Kladieme na plech s papierom na pečenie. Šuchneme do rúry na 200°C a necháme bez obracania piecť cca 25 minút.
![]() |
Mäso vložíme do lupienkov, ktoré dobre k nemu pritlačíme. Kladieme na plech s papierom na pečenie. Šuchneme do rúry na 200°C a necháme bez obracania piecť cca 25 minút. |