Zapekané kuracie rezne v smotanovom cestičku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cca ¾ kg kuracích pŕs, 4 lyžicky korenia na pečené kura, 4 lyžičky oleja, soľ,1 smotana na šľahanie, plnotučná horčica, citrón, 3 vajíčka, strúhanka, solamyl, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Korenie na pečené kura vymiešame s olejom.
Kuracie rezne jemne naklepeme, len jemne osolíme, keďže korenie obsahuje aj soľ a z oboch strán potrieme pripravenou zmesou.
Potrieme všetky rezne, preložíme do nádobky a necháme zakryté v chladničke postáť aspoň 2 hodinky.
Ako základ na cestičko používam našu obľúbenú smotanovo-horčicovú omáčku - smotanu (na šľahanie - 33%-nú) nalejeme do misky, pridáme 1 vrchovatú lyžicu plnotučnej horčice,
2 lyžice citrónovej šťavy,
premiešame a necháme postáť. Nebude to kyslé, nemusíte sa báť.
Smotana bude hustnúť, to je len dobre, občas ju premiešajte, môžete ju nechať postáť aj dlhšie.
Pridáme ďalšie suroviny – vajíčka, prešľaháme,
dve navŕšené lyžičky škrobu /je jedno, aký použijete, ja som teraz dala kukuričný/, asi tak 6 navŕšených lyžíc strúhanky,
poriadne vymiešame, malo by vzniknúť polotuhé cestičko, ak by Vám viac zhustlo, stačí rozriediť troškou mlieka.Ak je to veľmi riedke, dosypte strúhanku.
Každý rezeň namočíme do zmesi, mala by sa nabrať hrubšia vrstva
a ukladáme natesno do väčšej zapekacej misy, alebo na plech, ktorý najskôr potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Rezne si dávajte len v jednej vrstve, aby sa rovnomerne prepiekli, budú šťavnaté a mäkkučké. Rozotrite aj zvyšok zmesi. Keď sú hotové, oddeľujem si ich lopatkou. Ak by ste chceli mať už hotové rezne v cestičku aj po bokoch, ukladajte si ich blízko seba, ale tak, aby sa nedotýkali.
Dáme zapiecť na 180° C, cca 30-40 min., kým nemajú zlatistý povrch a ako inak, kúsok si uchmatneme a ochutnáme, či je mäsko hotové.
Ako príloha ryža, zemiaky, na akýkoľvek spôsob, tarhoňa, dresing, zeleninový šalát, k zemiakom a ryži sa výborne hodí aj kompót. *Dobrú chuť.*