Zapekané kuracie rezne v smotanovom cestičku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cca ¾ kg kuracích pŕs, 4 lyžicky korenia na pečené kura, 4 lyžičky oleja, soľ,1 smotana na šľahanie, plnotučná horčica, citrón, 3 vajíčka, strúhanka, solamyl, maslo
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Korenie na pečené kura vymiešame s olejom. |
 |
Kuracie rezne jemne naklepeme, len jemne osolíme, keďže korenie obsahuje aj soľ
a z oboch strán potrieme pripravenou zmesou. |
 |
Potrieme všetky rezne, preložíme do nádobky a necháme zakryté v chladničke postáť aspoň 2 hodinky. |
 |
Ako základ na cestičko používam našu obľúbenú smotanovo-horčicovú omáčku - smotanu (na šľahanie - 33%-nú) nalejeme do misky, pridáme 1 vrchovatú lyžicu plnotučnej horčice, |
 |
2 lyžice citrónovej šťavy, |
 |
premiešame a necháme postáť. Nebude to kyslé, nemusíte sa báť. |
 |
Smotana bude hustnúť, to je len dobre, občas ju premiešajte, môžete ju nechať postáť aj dlhšie. |
 |
Pridáme ďalšie suroviny – vajíčka, prešľaháme, |
 |
dve navŕšené lyžičky škrobu /je jedno, aký použijete, ja som teraz dala kukuričný/, asi tak 6 navŕšených lyžíc strúhanky, |
 |
poriadne vymiešame, malo by vzniknúť polotuhé cestičko, ak by Vám viac zhustlo, stačí rozriediť troškou mlieka.Ak je to veľmi riedke, dosypte strúhanku. |
 |
Každý rezeň namočíme do zmesi,
mala by sa nabrať hrubšia vrstva |
 |
a ukladáme natesno do väčšej zapekacej misy, alebo na plech, ktorý najskôr potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Rezne si dávajte len v jednej vrstve, aby sa rovnomerne prepiekli, budú šťavnaté a mäkkučké. Rozotrite aj zvyšok zmesi. Keď sú hotové, oddeľujem si ich lopatkou. Ak by ste chceli mať už hotové rezne v cestičku aj po bokoch, ukladajte si ich blízko seba, ale tak, aby sa nedotýkali. |
 |
Dáme zapiecť na 180° C, cca 30-40 min., kým nemajú zlatistý povrch a ako inak, kúsok si uchmatneme a ochutnáme, či je mäsko hotové. |
 |
Ako príloha ryža, zemiaky, na akýkoľvek spôsob, tarhoňa, dresing, zeleninový šalát, k zemiakom a ryži sa výborne hodí aj kompót. *Dobrú chuť.* |