Dobrá kapustnica

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčová masť, cibuľa, 0,5kg kyslej kapusty, mletá červená sladká paprika, 4 zemiaky, 4 spišské párky, soľ, cukor, 1 lyžica hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Na bravčovej masti speníme cibuľu a pridáme kyslú kapustu, posypeme mletou červenou paprikou. Necháme podusiť, po 10min. podlejeme vodou a pridáme zemiaky pokrájané na kocky. Prichutíme soľou a necháme variť cca 30min. Počas varenia dáme do polievky zavariť spišské párky, ktoré najviac po 1min. vo vriacej zmesi vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí párky pokrájame na kolieska.
Zátrepka: do 0,5l studenej vody prisypeme hladkú múku a rozšľaháme, cez sitko vlejeme do polievky, necháme zovrieť. Do polievky vsypeme pokrájané párky a dochutíme cukrom.