Tisíc razy dobrá torta. ( Bezlepková dieta)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 vajec, 25dkg práškového cukru, 25dkg mandlí, 25dkg masla / lepšie je Hera a spol./, 4 rebrá várovej čokolády, prípadne poleva
Plnka: 10 žĺtkov, 8 lyžíc cukru, ale záleží od chuti, vanilkový cukor,

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup nie je nijako zložitý a z výsledku budete príjemne prekvapené. Je to recept dosť starý a moja babička sa ho naučila od majiteľky krajčírskeho salónu niekedy na začiatku minulého storočia, keď sa u nej učila za krajčírku. Začnime teda.
Najskôr si pomelieme mandle / dajú sa nahradiť aj lieskovcami, ale neodporúčam vlašské oriešky- sú moc mastné/ Potom dôkladne oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh a pridáme štipečku soli. Do vyšľahaných bielkov zľahúčka prisýpame na striedačku mandle a práškový cukor. Cesto rozdelíme na tri časti a pečieme pri silnom ohni na pomastenom alobale prípadne pečiacom papiery. Vyhrejte riadne trúbu a pozor cesto je na 200 stupňoch naozaj rýchlo hotové a odporúčam pracovať vo dvoch formách. Aby sa cestíčko spravilo čím skôr a nestihlo spadnúť. Cesto naochutnávať, lebo neprestanete!
Krém je klasický varený nad parou. Žĺtka uvaríme s cukrom nad parou a pridáme roztopenú čokoládu. Miešame do vychladnutia a potom pridáme Heru, namiesto masla krém pekne odlahčí. Korpusy môžme pofŕkať Rumom, či esenciou a krémom plníme jeden, druhý a ešte si necháme na povrch a boky. Krém zakryje úžasne všetky nerovnosti, ale neochutnávajte bude ho potom málo. Vrch ozdobíme trebárs polevou a boky ešte mandlovými hoblinkami. Na vrch si olúpeme vo vriácej vode pár mandličiek, rozpolíme ich a máme krásne lupienky na zdobenie. Torta nie je veľká, ale je veľmi sýta na tanieri zdobíme šlahačkou a je to báseň. Ak chceme upiecť tortisko zdvojnásobíme dávky. Prajem dobrú chuť a krásny zážitok pre tých, čo si klasické tortičky dopriať nemôžu.