*♥*Kurohus - kurča ako hus*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie stehná, soľ, mčk, rasca, polovica citróna, cesnak, cibuľa, čierne pivo, trocha vývaru, kúsok masla alebo olej ( bravčová krkovička alebo rebierka )

POSTUP PŘÍPRAVY

Kombinácia pečené mäso a kapusta s knedľou je dosť ťažká na trávenie. Pre seba vtedy robievam tzv. kurohus. Trochu som si upravila recept z knihy Petra Novotného. Ale samozrejme sa dá podávať aj inak ako s kapustou.

Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Na niektorých miestach ich narežeme ostrým nožom. Ak chceme piecť aj s bravčovým, aj to samozrejme umyjeme, osušíme a na povrchu urobíme nožom zárezy do tvaru mriežky (ľahšie sa uvoľni, vypečie tuk)
Mäso osolíme, posypeme rascou a dáme do maslom vymasteného pekáča.
Citrón treba vopred orajbať kefičkou na zeleninu a saponátom a ešte opláchnuť pár krát studenou vodou.
Na všetky mäsá v pekáči vytlačíme citrónovú šťavu a poobkladáme ich plátkami citróna.
Potom nahrubo nakrájame cesnak a cibuľu na plátky a poukladáme na mäso. Dáme piecť do rúry na 220°C prikryté plechom.
Po pol hodine mäso otočíme, pridáme asi pol hrnčeka vývaru , trocha mčk, deci piva a pečie sa ďalej.
Stále výdatne polievame vypečenou šťavou, prípadne zase trochou piva
A keď zistíme, že kuracina je už hotová, vyberieme ju na tanier a bravčové dopečieme... môžeme ho i nakrojiť, ale tak, aby držalo vcelku ( pieklo sa ešte asi 2o minút) . Na záver vložíme kuracinku späť do pekáča, potrieme kúskom masla a zapneme na nejakú tú minútku gril. Kvôli chrumkaniu
No a tu je klasika, pre chlapské zdravé a silné žalúdky :))
a tu je o niečo diétnejšia verzia pre dámy či deti