
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus: 7 vajec , 150g cukru, 170g polohrubej múky, 3/4 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody. Plnka: 250g Ricotty, 2 smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 4 x 150 g smotanové biele jogurty , želatína v prášku, 2 vanilkové cukre, práškový cukor podľa chuti, 2 kivi, 1 konzerva jahôd, cca pol balíka piškót namočených v šťave z jahôd, džem na potretie prekrojeného korpusu. Poťahová hmota a myšky z Marshmallow cukríkov. Recept podľa Lucie H. (Luc2)
POSTUP PŘÍPRAVY
Korpus: Vajcia oddelíme, z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom dohladka, pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vmiešme sneh. Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupnoch, cca 30 minút.
Plnka: Smotanu vyšľaháme so stužovačmi, primiešame Ricottu, vanilkový cukor, jogurty a želatínu pripravenú podľa návodu, dochutíme práškovým cukrom a vložíme na krátky čas do chladničky.
Prekrojený korpus natrieme jemne džemom, potom prvou vrstvou plnky, na ktorú poukladáme natenko nakrájané kivi. Na kivi natrieme ďalšiu vrstvu plnky, na ktorú uložíme piškóty namočené v šťave z jahôd a jahody prekrojené na štvrťky. Na piškóty a jahody natrieme poslednú vrtvu plnky a položíme druhú časť korpusu. Celú tortu potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí vykrojíme potrebnú časť a obalíme poťahovou hmotou.