Cestovinový bazalkový šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

balíček cestovín – vretienka * rajčinový pretlak veľký * 2 cibule * 2 PL bazalkového pesta (pasta zložená z naloženém čerstvej bazalky v olivovom oleji – dodá jedlu fantastickú chuť) * cottage syr * petržlenová vňať * bylinková soľ * mleté čierne korenie * olivový olej * trocha cukru na dochutenie pretlaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchý ľahký a rýchly šalát pre celú rodinku. Podmienkou je bazalková pasta, ktorá dodá jedlu správny šmrnc a zacítite vôňu talianskej kuchyne.

1. Na olivovom oleji osmahnite 2 veľké cibule nakrájané na maličké kúsky do mäkka.
2. Potom pridajte veľký rajčinový hustý pretlak, osoľte, okoreňte, pridajte 1 PL kryštálového cukru.
3. Toto je bazalková pasta, nemala by Vám chýbať v "letnom" jedálničku, dodá cestovinám a pizze fantastickú chuť. Jedná sa o zmes čerstvej bazalky s olivovým olejom. Stačí, ak ňou ochutíte iba uvarené cestoviny a ľahký šalát je na svete.
4. Do rajčinovej omáčky dajte 1-2 lyžice bazalkovej pasty, nechajte prejsť varom a hotovo.
5. Uvarte cestoviny, prepláchnite ich,
6. nalejte na ne rajčinovo-bazalkovú omáčku,
7. vysypte cottage syr,
8. a ozdobte petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť! Recept som odkukala z jedného zahraničného časopisu venovaného cestovinám.