Kuracie prsia na broskyniach.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia, broskyňový kompót, soľ, čierne mleté korenie, polohrubá múka, olej, zemiaky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pozri obrázkový postup.

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky.
Každý kúsok osolíme, okoreníme a obalíme v polohrubej múke.
Takto pripravené kúsky prudko orestujeme na rozohriatom oleji.
Mäsko restujeme dovtedy, kým sa na povrchu nevytvorí červená kôročka(tak, aby sa nevysušilo). Povyberáme všetky kúsky na tanier.
Do výpeku dáme broskyne nakrájané na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a asi 6-8 minút restujeme.
Pridáme mäsko, poriadne premiešame a ešte chvíľku restujeme.
Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob, najlepšie s hranolkami.