Kuracie prsia na broskyniach.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie prsia, broskyňový kompót, soľ, čierne mleté korenie, polohrubá múka, olej, zemiaky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Pozri obrázkový postup.
|
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. |
|
Každý kúsok osolíme, okoreníme a obalíme v polohrubej múke. |
|
Takto pripravené kúsky prudko orestujeme na rozohriatom oleji. |
|
Mäsko restujeme dovtedy, kým sa na povrchu nevytvorí červená kôročka(tak, aby sa nevysušilo). Povyberáme všetky kúsky na tanier. |
|
Do výpeku dáme broskyne nakrájané na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a asi 6-8 minút restujeme. |
|
Pridáme mäsko, poriadne premiešame a ešte chvíľku restujeme. |
|
Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob, najlepšie s hranolkami. |