Originál HARLEKÝN

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Toto je úplne úžasný lahodný koláč, na spôsob parížskych kociek. Je trošku náročný, lebo sa pripravuje 2 dni, ale stojí to za to urobiť si ho. Už aj s fotkami. Vydaril sa mi perfektne a je lahodný, lepší ako šľahačka :-)))
Ingrediencie:
5 vajec, 4 lyžice kryštálového cukru, 1/2 dl oleja, 2 1/2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, lekvár na potretie cesta
Čokoládový krém: 2 dl mlieka, 100g čokolády na varenie, 180g riadneho masla
Šľahačkový krém: 1/2 l mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 30g práškového cukru, 100g riadneho masla , 200g Cery
Okrem toho dobrá mliečna čokoláda.
POSTUP PŘÍPRAVY
fotky
 |
I. deň
Čokoládový krém:
mlieko, maslo a čokoládu dáme rozpustiť (nie variť). |
 |
Zmes 3 minúty mixujeme, prelejeme do vhodnej nádoby a odložíme na 24 hodín do chladu. |
 |
Šľahačkový krém:
Mieko, cukor, maslo, tuk rozpustíme ako na čokoládový krém. Nakoniec pridáme žĺtok. |
 |
3 minúty mixujeme a odložíme do chladničky. |
 |
II. deň
Bielky vymiešame s cukrom do peny. |
 |
Pridáme žĺtky... |
 |
...pomaly pridávame olej, potom kakao a nakoniec múku. |
 |
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, (ja som dala papier na pečenie a vydaril sa rovnako) zarovnáme a upečieme vo vyhriatej rúre. |
 |
Ešte teplý potrieme lekvárom. |
 |
Čokoládové mlieko vyšľaháme šľahačom (tu buďte opatrní, akonáhle uvidíte, že krém stuhol, prestaňte miešať, aby sa nesekol) a krém natrieme na cesto. |
 |
Rovnako vyšľaháme druhý krém a navrstvíme ho na čokoládový krém. |
 |
Hotové posypeme nastrúhanou čokoládou. Ja som rovno strúhala na hrubom strúhadle nad koláčom, dobre sa to rozložilo. Dajte stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky. |