"sacherík"

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
150 g masla / 150 g práškového cukru vanilka alebo vanilkový cukor / 6 vajec / 150 g čoko / 100 g kryštálového cukru / 150 g hladkej múky / lekvár podľa chuti. plus na polevu čoko plus cera
POSTUP PŘÍPRAVY
ja som to robila od oka a chutila. cesto bolo uplne jemnucke, krehucke. asi viac v postupe
 |
rozmiešame maslo, praškovy a vanilkovy cukor. Potom si rozdelime vajka na žĺtky a bielky. bielky vyšlaháme do peny, potom pridáme kryštálový cukor. žĺtka pridáme do masla a cukru, vymiešame. roztopíme si čokoládu, zmiešame do zmesy, pridáme hladkú múku a nakoniec pridáme vyšlahané bielka, jemne zamiešame a dáme do formy - bud na papier alebo vymastenu a vymukovanu časť. Pečieme cca hodinu.
Necháme vychladnúť a prerežeme - stačí aj raz, kto chce, dva krát, dá sa aj tri krát - záleži aj od výšky korpusu. Ponatierame lekvárom. Na vrch dáme tiež lekvár a polejeme pripravenou čokoládou alebo ozdobami. |
 |
čoko na zohriatie - v parnom kúpeli alebo v mikrovlnke |
 |
na zaver primiesame múku :-) |
 |
na čoko |
 |
ostatky čokoládky |
 |
takto vyzeral čerstvo upečený - vrch sa zrezal |
 |
:o) |
 |
zaverečná |