"sacherík"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g masla / 150 g práškového cukru vanilka alebo vanilkový cukor / 6 vajec / 150 g čoko / 100 g kryštálového cukru / 150 g hladkej múky / lekvár podľa chuti. plus na polevu čoko plus cera

POSTUP PŘÍPRAVY

ja som to robila od oka a chutila. cesto bolo uplne jemnucke, krehucke. asi viac v postupe

rozmiešame maslo, praškovy a vanilkovy cukor. Potom si rozdelime vajka na žĺtky a bielky. bielky vyšlaháme do peny, potom pridáme kryštálový cukor. žĺtka pridáme do masla a cukru, vymiešame. roztopíme si čokoládu, zmiešame do zmesy, pridáme hladkú múku a nakoniec pridáme vyšlahané bielka, jemne zamiešame a dáme do formy - bud na papier alebo vymastenu a vymukovanu časť. Pečieme cca hodinu. Necháme vychladnúť a prerežeme - stačí aj raz, kto chce, dva krát, dá sa aj tri krát - záleži aj od výšky korpusu. Ponatierame lekvárom. Na vrch dáme tiež lekvár a polejeme pripravenou čokoládou alebo ozdobami.
čoko na zohriatie - v parnom kúpeli alebo v mikrovlnke
na zaver primiesame múku :-)
na čoko
ostatky čokoládky
takto vyzeral čerstvo upečený - vrch sa zrezal
:o)
zaverečná