Syrovo-bylinkové pečivo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 125g hl. muky, 1/2 bal, prdopeč, 90g masla alebo Hery, štipka soli, 90g nastrúhaného syra, 3 žľtka, 2KL vody, 1 vejce na potretie, semienka alebo korenie na posypanie( mak, sezam, paprika, rasca,...)


Syrovy krem: 45s masla, štipka soli, štipka korenia, 45g nastrúhaného syra, 100g nadrobno nakrájanej šunky, zväzok jemne nakrájanej pažítky, a kto chce cesnačik.

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme zmäknuté maslo, soľ, nastrúhaný syr, žĺtka a vodu. Všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré potom necháme 1/2 hodiny odležať v chladničke. Vychladnuté cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary (vždy zdvojene na spodný a horný diel), ktoré ukladáme na vymastený plech.

2. Pečivo potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti posypeme korením alebo semienkami. Dáme piecť do predhriatej rúry:

Elektrická rúra: 170 °C (stredná časť)
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: 2-3 stupeň
Doba pečenia: cca 10-12 minút.

3. Syrový krém: Maslo rozotrieme so soľou a korením, pridáme strúhaný syr a nadrobno nakrájanú šunku a pažítku. Všetko premiešame.

4. Vychladnuté pečivo spájame syrovým krémom.

priprava na miesenie
Odstáte a vyvaľkané cesto
Upečené mňamky
vymiešaný syrový krém
Pozliepané a pripravené na spapanie.