Kura posediačky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kura, koreniny podľa chuti (soľ, čierne mleté korenie, mletá červená paprika, piri piri), olej, pivo v plechovke.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nevidim tu tento recept a preto pridavam.

Kura si umyjeme a potrieme pripravenou obľúbenou zmesou korenia a olejom.
Ja najradšej nechávam naležať takéto kuriatko 1-2 dni, ale môžte ho pripraviť okamžite.
Plechovkové pivo otvoríme a odlejeme, alebo manžel odpije asi pol deci. Vo vrchnej časti plechovky, kde pivo uz nedosahuje prepicháme nožom dierky, môžu byť aj vatšie.
A teraz, nastrkneme kura na plechovku riťkou kým nam pekne sadne a vlastne takto nasadené na plechovke v pekáčiku ho pečieme. Mriežku v rúre si dajte na najnižšiu priečku aby sa Vám zmestilo do rúry.
Pivo pod vplyvom teploty vypení do kuriatka, ale ja zvyknem po takých 45 min. pečenia ešte pichnúť jednu dierku na spodku plechovky asi 5 cm od dna aby sa zbytok piva vylial. V tejto chvíli je to veľká sranda pre tie, ktoré máte detičky, lebo kuriatko si tam stojí a pritom ako pivo vyteká zo spodnej dierky tak to z boku vyzerá, akoby si piškalo :0)
Kura bude veľmi stabilne stáť, toho sa nemusíte obávať. Ja ho polievam tou sťavičkou z plechu. Pečiem ho v teplovzdušnej rúre asi na 170 st necelé dve hodinky, ale každá gazdinka si to musí odstrážiť podľa svojej rúry a veľkosti kuriatka. Toto celé je veľmi jednoduché ale uvidíte tú zmenu oproti pečeným, plneným.....nazvala by som ho slávnostné kura. Ručím Vám za to, že takého niečo ste ešte nepapali. Je to štavnaté a chuť je neodolatelná. No a kedže sa alkohol vyparí môžu ho papať aj detúrence.
Fotky pridám pri najbližšom pečení, no chcela som to tu pridať, aby ste mohli ochutnať toto skvelé kuriatko čím skôr .
P.S. Pivo som skúšala aj svetlé aj tmavé a oboje boli super akurát mne viac šmakovalo s čiernym, aj ked pivo nemusím.