Dvojfarebna ovocna torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 3PL kryšt. cukru, 5PL poloh. muky, 1 KL PRDOPEČ,2-3PL kakaa, džem, mandarinkyFarebna zelatina: 1 salko, jahodovy džem, marhuľový dťem, 2 farebné želatiny alebo číre.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: 3 bielka vyšľaháme s cukrom a troškou soli do tuhého snehu, potom pridáme žĺtka, prdopeč, muku a kakao a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu a pecieme pri 180 stupnoch.
Plnka: Uvarime si zelatinu s ktorou mame najlepšie skusenosti(uvarime osobitne vo 2 hrncoch alebo v jednom a potom zelatinu rozdelíme na 2 časti).....Ostatne uvidíte v obrazkovom postupe.

Upečený korpus natretý marhuľovým džemom a obložený mandarinkami
Salko rozdelené na 2 polovice a v každej miske su pridane min. 2 PL džemu.
1 časť salka zmiešaná s marh. džemom a žltou želatinou naliata na korpus. Počkáme chvíľu, kým nám stuhne želatina, aby mohla nasledovať ďalšia vsrtva.
2 časť salka zmiešaná s jahod. džemom a červenou želatinou. Ja som trošku skôr naliala červenu želatinu, tak sa mi vytvoril malý melír :o))) - viď prierez
Torta po stuhnutí
... a so šľahačkou...
..a v priereze...