pizza ako z pizzerie bez váženia

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na cesto: 1 dl teplej vody; trošku droždia; hladkú múku; soľ ; lyžicu oleja ;; na oblohu: paradajkový pretlak, oregano + šunku, syr, šampiňóny alebo čokoľvek, čo máme na pizzu radi.

POSTUP PŘÍPRAVY

vyhrejeme si rúru na maximum a pripravíme si cesto: do misky dáme teplú vodu a do nej kúsok kvasníc, asi tak 2 cm kubické, čiže fakt len trošičku, inak z toho bude buchta. pridáme trochu múky a zamiešame, aby vznikla lepkavá kaša. do nej prilejeme olej (ja používam olivový, ale pokojne aj obyčajný rastlinný) a osolíme. zamiešame olej do kaše a prisypeme múku, aby vzniklo tuhšie cesto, ktoré dobre vypracujeme. odložíme na 10 minút kysnúť.
Nachystáme náplň a keďže som žena, čo nič neriskuje, použijem všetko hotové- paradajkový pretlak, oregáno, ja som dala aj slaninu a čierne olivy, vy si dajte na vrch to, čo máte radi.
vykysnuté cesto ešte trocha pomágame na doske a vyvaľkáme natenko, prípadne vytočíme. keďže ja neviem ani točiť, ani vaľkať, vyvaľkala som z cesta môj obľúbený tvar jednobunkovca.
surovú pizzu dáme na plech, stačí trochu pomúčený, alebo na pečiacom papieri. Olej v ceste spôsobí, že sa cesto neprilepí. Na to napatláme pretlak a oregano, na vrch ostatné mňamky. Syr príde až nakoniec.
Necháme piecť cca 10 až 15 minút na 250 stupňoch. Na záver nasypeme strúhaný syr a necháme 2-3 minúty zapiecť.
Hotovo. Dobrú chuť!