Susedkina svieženka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškóta zo 6 alebo 8 vajec, na plnku: 2 x piškóty OPAVIA (spolu 240g), marhuľový kompót (alebo broskyňový alebo mandarínkový), mleté orechy, na ozdobenie: džem, šľahačka (alebo 2x šľahačka v prášku a 1x kyslá smotana)

POSTUP PŘÍPRAVY

Táto svieženka je ako "báseň", ľahučká, nadýchaná, šťavnatá...
Pripravíme si klasickú piškótu zo 6 alebo 8 vajec, do 1/2 cesta pridáme kakao. Na plech najprv nalejeme žltú časť a potom cikcakovito kakaovú časť. Dáme upiecť.
Na plnku: zomelieme piškóty, pridáme nakrájaný kompót na malé kúsky (mandarínky netreba krájať), pridáme potrebné množstvo kompótovej šťavy,aby vznikla vláčna hmota a podľa potreby pridáme cukor a mleté orechy.
Šľahačku na vrch dáme buď klasickú alebo vymiešame podľa návodu 2 práškové šľahačky a potom pridáme kyslú smotanu.
Cesto po vychladnutí pokropíme buď kompótovou šťavou, alebo rumom,natrieme džemom, navrstvíme plnku a potom šľahačku. Ak je to možné, necháme aspoň hodinku postáť a potom krájame na rezy.