
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
15dkg práš.cukru, 2 vajcia, 2PL medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, 5dkg palmarínu, 40 dkg hladkej múky. Krém: 1/2l mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilka, 25dkg masla, 18dkg praš.cukru. Džem alebo marmeláda.
POSTUP PŘÍPRAVY
Cukor, vajcia, med, sódu a tuk miešame nad parou a zohrievame na bod varu, Horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky. Spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme a po 1 upečieme na vymastenom a posypanom plechu. Z mlieka, zlatých klasov a vanilky uvaríme krém a necháme ho vychladnúť.Maslo s cukrom vymiešame do penista a po lyžiciach pridávame krém. Plníme takto: cesto, krém, cesto, lekvár, cesto, krém, cesto. Koláč zaťažíme a necháme odležať 4-5 h. Vrch polejeme čokoládovou polevou.