
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 12 vajec, 40dkg polohrubej múky, 36dkg práškového cukru Krém: 1/2l mlieka, 1 smotanový puding, 20dkg práškového cukru, 1 vanilka, 1 konzerva ananásového kompótu, 40dkg masla Jahodový alebo akýkoľvek červený džem
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: Pečieme 3 cesta, a to: 4 žltka miešame s 12 dkg práškového cukru, do vymiešaného pridáme 13dkg polohrubej múky a vmiešame sneh zo 4 bielkov.
Krém: v mlieku si rozmiešame puding a uvaríme spolu s vanilkou. Maslo s cukrom vymiešame a pridáme po troche vychladnutý puding. Z plnky odoberieme 1/3 a tú si necháme čistú. Do 2/3 krému primiešame na kúsky nakrájaný ananás (množstvo ananásu podľa oka).
Spodný plát cesta natrieme ďžemom a potom polovicou krému s ananásom. Priložíme druhým plátom cesta, ktorý pokropíme šťavou z kompótu a natrieme druhú polovicu krému. Prikryjeme tretím plátom a ozdobíme zvyšným krémom bez ananásu. Vrch zákuska ozdobíme roztopenou čokoládou a kúskami ananásu. Na fotke ešte ananás na vrchu nemám, lebo ešte nebol zákusok komplet dozdobený, ale každý môže zdobiť podľa vlastnej fantázie.
![]() |
xxx |