Osemnástka pre moju "Volcomku"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

päť štvorvaječných svetlých piškot, jedna z 3 vajec, dve kakaové zo 4 vajec, citronová plnka, WI

POSTUP PŘÍPRAVY

Na prípravu potrebujeme kopu nervov, ani nie tak na pečenie a skladanie, to bola hračka,ale na zdobenie. Pôvodne som ju ani nechcela zverejniť, lebo nie je podľa mojich predstáv, ale ma ukecali sestra a aj moja šefka, týmto ju pozdravujem. Ako predlohu som mala tašku z netu, ale mala som málo WI , tak nemohla byť vyzdobená presne podľa predlohy, ale úspech mala aj tak nad moje očakávanie.

keď tú tortu zbadali dcériny kamaráti aj s kamarátkami, bola sranda, cítila som sa ako na tlačovke keď novinári vyťahujú mikrofony a foťáky, všetci chlapci naraz začali fotiť tortu a hlavne ten znak a to ešte nevedeli čo sa ukrýva vo vnútri, potom dcéra nakrojila tortu a tí čo sedeli z tej strany, kde sa nakrojila a zbadali tú osemnástku až zhíkli a tí z druhej strany sa vrhli k nim a zase začalo veľké fotenie. Jeden z nich povedal, že keď toto ukáže mamke, že sadne na zadok a vraj sadla,xixixi.
takto mala byť vyzdobená, no nemala som dosť WI na tie prúžky, torta bola totiž trochu väčšia ako som plánovala, vážila 5,5kg
zuzka, najprv som si urobila v exceli štvorčekovaný papier, kde sa mi na šírku zmestilo len 17 štvorčekov a preto mám na bokoch naznačené ešte po jenom štvorčeku, nad tou 19-tkou je svorka, že má mať 19cm. Na spodku tie dva rady štvorčekov, to je jeden celý plát bielej piškoty, potrela som ju vanilkovým krémom a na ňu ako 1. rad som si dala 3cm pruh z bielej piškoty (BP), vedľa toho 6cm pruh z kakaovej piškoty (KP), potom 3cm pruh z BP, 2cm pruh z KP a 5cm z BP. Tie pruhy som rezala po dlžke piškoty a na BP som potrela van. krémom a na KP som dávala kakaový krém . Potom 2.rad 3cm BP, 2cm KP, 2cm BP, 2cm KP, 3cm BP, 2cm KP a 5cm BP. 3 rad: 3cm BP, 6 cm KP, 3cm BP, 2cm KP, a 5cm BP. 4. rad: 3cm BP, 2cm KP, 2cm BP, 2cm KP, 3cm BP, 4cm KP a 3cm BP. 5 Rad: 3cm BP, 6cm KP, 3cm BP, 2cm KP a 5cm BP. Potom zase celá BP, ale tú som už zrezala na 21cm, lebo tým, že šiel krém aj medzi tie pruhy , tak sa torta rozšírila zhruba o tie dva cm . Potom som už len skladala na seba pláty BP vždy o tie 4cm užšie, aby vznilka strieška, samozrejme som spájala krémom. Nakoniec som nožom zrezala tú striešku do požadovaného tvaru a aby nebola kostrbatáa odrezala som aj pretrčajúce zbytky tej celkom spodnej piškoty, tú som na začiatku nechala celú, lebo som rátala s tým, že spájaním s krémom bude širšia ako tých 19cm. Hore som vlastne tým zrezaním vytvorila ten oblúk. Nakoniec som ju celú potrela krémom, nechala stuhnúť a potiahla WI.