Ryžový nákyp

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
34 dkg ryže,1 liter mlieka,18 dkg kryštálového cukru,štipka soli,1/2 masla,4 žltky,marhuľový kompót(alebo na aký máte chuť)
Sneh na vrch:3 bielky,3 lyžice kryštál.cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
 |
Ryžu si dáme variť v 1 litri mlieka s 18 dkg cukru a štipkou soli.Uvaríme do husta,aby sa mlieko vyparilo |
 |
Kým sa nám varí ryža vymiešame si 1/2 masla so 4 žltkami |
 |
Keď je ryža uvarená do teplej pridáme vymiešané maslo |
 |
Vyšľaháme si tuhý sneh zo 4 bielkov |
 |
a takisto primiešame k zmesi |
 |
Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča dáme ryžu a poukladáme odkvapkané marhule |
 |
A prikryjeme druhou polovicou ryže |
 |
A šup s ním do rúry |
 |
Keď sa nám zdá,že je už skoro upečený tak vyšľaháme sneh z 3 bielkov a 3 lyžíc kryšt.cukru a potrieme ním vrch nákypu |
 |
a znova do rúry zapiecť ale už pomaly pri nižšej teplote |
 |
No a už je hotový len vychladnúť |
 |
A už sme aj ochutnali |