mäsové guľky s reďkovkovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks cibuľa, 15-20 ks stredne veľkých reďkoviek, olej, jedna kocka zeleninového bujónu, 0,5 l vody, soľ, čierne mleté korenie, majoránka, 0,5 kg mletého mäsa, asi 5 PL jemných ovsených vločiek, 0,5 dcl bieleho vína, hladká múka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľku nakrájame a na oleji speníme do sklovita, pridáme na mesiačiky nakrájané reďkovky, kocku bujónu, 0,5 l vody a dusíme.
Do mletého mäsa pridáme podľa chuti soľ, korenie, majoránku, víno a ovsené vločky, dobre premiešame a tvarujeme menšie guľky, ktoré obalíme v múke a na oleji ich prudko opečieme zo všetkých strán. Vložíme ich do reďkovkovej omáčky a spolu ešte dusíme.
Podávame s varenými zemiakmi, ryžou alebo chlebom.