Domáci chlieb-EMILKO

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
465 g múky/ 315g hladká, 150 výberová/
¼=10,5g čerstvého droždia/3,5g suš.droždia
1 PL cukru
125 ml mlieka
150 ml vody (teplej)
1,5 PL olej
1,5 ČL soli
1 ČL melta (na stmavnutie chleba)
1 ČL ľan(podľa vlastného uváženia a chuti)
1 PL rasce(najlepšia je celá,dodáva výraznú chlebovú vôňu a chuť)
1ČL ocot(aby sa chlieb nemrvil)
1-2 uvarený, postrúhaný zemiak
POSTUP PŘÍPRAVY
Domáca pekáreň - Biffinet
Najprv si dáme do pekárničky tekuté prísady+postrúhaný uvarený zemiak.
Potom si pripravíme zmes múky,pridáme rascu,ľan,meltu.Môžeme pridať aj iné ingreidencie
podľa chuti.Takto pridáme zmes múky do pekárničky.Do jedného rožka dáme soľ.V strede
zmesi si urobíme malú jamku do ktorej nasypeme cukor a na cukor dáme rozdrvenú štvrťku droždia.Nádobu
potom vložíme do pekárne nastavíme na program základný,750g,kôrka tmavá a zapneme pekárničku.
Moje deti si ho nevedia vynachváliť.
 |
125 ml mlieka
150 ml vody (teplej) |
 |
pridáme olej |
 |
pripravíme si múku,pridáme ľan(ja som dal sezam) |
 |
rascu |
 |
meltu |
 |
do nádobky pridáme ocot |
 |
uvarený a postrúhaný zemiak |
 |
k múke primiešame cukor |
 |
vsypeme do nádobky |
 |
do rohu dáme soľ |
 |
odrežeme si štvrťku droždia |
 |
rozmrvíme ju do prostriedku pripravenej múky |
 |
dáme do pekárničky a pečieme.Program základný,750g,tmavý. |