
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tento receptik som našla na nete a trošku som si ho aj upravila.
1 kg bravčového pliecka, 3 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2ČL guláš. korenia, 3ČL sl. papriky, 3PL solamylu, soľ, korenie, feferonka, 2-3PL plnotuč. horčice, cesnakovy prašok, 2 kocky masoxu alebo gulašového bujónu, 1l vody.
Príloha: knedlík, halušky alebo ako ja chlieb :o))
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuľu, cesnak a mäso si nakrájame a všetko premiešame s ingredienciami. Kocky masoxu rozpustíme v malom množstve teplej vody a doplníme ho do množstva 1l, ktorým zalejeme premiešane mäso. Všetko dáme do pekáča a prikryjeme alobalom alebo do sklenej (simaxovej) misy. Pečieme 1,5 hodiny pri 250 stupňoch. Po celý čas pečenia nedolievame vodu, nemiešame a nedaváme dolu alobal alebo vrchnák z misy.
![]() |
ingrediencie a chýba mi tam ešte horčica a cesnak prášok. |
![]() |
Všetko zmiešané a pripravené na zaliatie bujónom |
![]() |
Pripravené na export do rúry |
![]() |
Po 1,5 hodine, kedy som si vôbec nevšímala, čo sa deje v rúre. |
![]() |
... a keďže nemusím knedlík alebo halušky, ktoré sa tiež výborne hodia k tomuto gulášu, dala som si ho s čiernym chlebom a bolo to mňam... |