
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Inšpiráciou pre mňa bol časopis "Nejoblíbenejší ovoce" - zvláštne vydanie Praktickej ženy, tam sa tie rezy volajú Královské ostružinové rezy, ale keďže som také ovocie nemala, použila som ríbezle a broskyne. 400 g polohrubej múky, 30 g droždia, 2 lyžice práškového cukru, asi 2 dcl mlieka, 1 vajce, troška soli, 60 g tuku. Náplň: 500 g mäkkého tvarohu (ja mám najradšej tvaroh Kapucín), 1 dcl smotany na šľahanie, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, 4 vajcia. Ľubovolné ovocie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Múku preosejeme, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažného mlieka a necháme vykysnúť. Potom vmiešame tuk, vajce, soľ, mlieko podľa potreby a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch posypeme ovocím - v mojom prípade to boli ríbezle a broskyne.
Žĺtky zmiešame s tvarohom, smotanou, cukrom a pudingovým práškom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a celú zmes rozotrieme na ovocie. Môžeme posypať plátkami mandlí - ja som nedávala a zvoľna upečieme. Vychladnutý múčnik pokrájame a pocukrujeme.