*♥*Základná nátierka a jej obmeny*♥*

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tieto prísady sú na základný krém, ktorý môžeme dopĺňať vhodnými ingredienciami a meniť tak typ nátierky: 100 g taveného syra, 2 PL majonézy, 2 PL hustej kyslej smotany, 2 PL Veta, môžeme pridať sekanú pažíku (cibuľkovú vňať, petržlenovú ap.)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko zmixujeme na hladký krém.

CESNAKOVÁ - Obmena I - Cesnak (3 strúčiky al. podľa chuti) prelisujeme do mixéru k základnej nátierke a znova premixujeme.

SYROVÁ - Obmena II. - do zmixovaného krému pridáme ešte 2 PL smotany a trocha postrúhaného údeného syra.

ZEMIAKOVÁ - Obmena III. - ako základná nátierka, ale pridáme ešte 2 PL majonézy a 2 v šupke uvarené a roztlačené zemiaky (vychladnuté), 1 PL horčice, 1 vajíčko natvrdo - výborná nátierka na prípravu obložených chlebíkov

VAJÍČKOVÁ - Obmena IV. - ako základná nátierka + pridáme 2 vajcia natvrdo

SARDINKOVÁ - Obmena V. - zo základnej nátierky vylúčime smotanu i majonézu a pridáme sardinky v oleji i so šťavou. Do zmixovanej pridáme ďaľšiu konzervu sardiniek, ktoré len roztlačíme vidličkou a nadrobno nakrájanú cibuľu