*♥*Základná nátierka a jej obmeny*♥*
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tieto prísady sú na základný krém, ktorý môžeme dopĺňať vhodnými ingredienciami a meniť tak typ nátierky:
100 g taveného syra, 2 PL majonézy, 2 PL hustej kyslej smotany, 2 PL Veta, môžeme pridať sekanú pažíku (cibuľkovú vňať, petržlenovú ap.)
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetko zmixujeme na hladký krém.
CESNAKOVÁ - Obmena I - Cesnak (3 strúčiky al. podľa chuti) prelisujeme do mixéru k základnej nátierke a znova premixujeme.
SYROVÁ - Obmena II. - do zmixovaného krému pridáme ešte 2 PL smotany a trocha postrúhaného údeného syra.
ZEMIAKOVÁ - Obmena III. - ako základná nátierka, ale pridáme ešte 2 PL majonézy a 2 v šupke uvarené a roztlačené zemiaky (vychladnuté), 1 PL horčice, 1 vajíčko natvrdo - výborná nátierka na prípravu obložených chlebíkov
VAJÍČKOVÁ - Obmena IV. - ako základná nátierka + pridáme 2 vajcia natvrdo
SARDINKOVÁ - Obmena V. - zo základnej nátierky vylúčime smotanu i majonézu a pridáme sardinky v oleji i so šťavou. Do zmixovanej pridáme ďaľšiu konzervu sardiniek, ktoré len roztlačíme vidličkou a nadrobno nakrájanú cibuľu