*♥*Vrtuľky s baklažánom*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie cestovín v tvare vrtuliek alebo špiráliek, olej, 2 papriky, 2 konzervy lúpaných paradajok, 1 cibuľa, mčk, soľ, bazalka, 1 - 2 baklažány (podľa veľkosti), cesnak podľa chuti, 20 dg tvrdého syra

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na pásiky pokrájanú papriku, trocha osolíme, prikryjeme a dusíme. Ďalej pridáme lúpané paradajky, mčk a udusíme.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a precedíme. V mise ich zmiešame s udusenou zeleninou. Môžeme pridať trocha panenského olivového oleja. Časť postrúhaného syra nasypeme na cestovinu a premiešame.
Baklažán nakrájame na tenšie plátky, osolíme a okoreníme. Plátky opečieme na rozpálenom oleji. Plátkami opečených baklažánov obložíme porcie na tanieri. Kto chce, môže si ich ešte obsypať syrom a poliať kečupom alebo si môže pridať prelisovaný cesnak k baklažánom.