Zeleninový šalát s cestovinami a kuracím mäsom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 gramov cestovín podľa vlastného výberu (pene, mašličky a pod.)
2 väčšie kuracie prsíčka
1 ľadový šalát
4 vajíčka uvarené na tvrdo
4 malé paradajky
šalátová uhorka
malá plechovka sterilizovanej kukurice
mladá cibuľka
nastrúhaný syr a tatárska omáčka podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Cestoviny uvaríme. Kuracie prsia nakrájame na rezance, prudko orestujeme na horúcom oleji, okoreníme vegetou bez glutamánu sodného, sladkou červenou paprikou a drvenou rascou, môžeme použiť aj zmes byliniek na kurča. Orestované kuracie prsia podlejeme cca 1,5 dcl vody a krátko podusíme. Na hlboké taniere rozložíme ľadový šalát, na ktorý uložíme cestoviny, posypeme nadrobno nakrájaným vajíčkom, nakrájame paradajky na mesiačiky, nastrúhame šalátovú uhorku a posypeme sterilizovanou kukuricou. Na zeleninu uložíme teplé mäso. Povrch šalátu môžme posypať strúhaným syrom a mladou cibuľkou. Na ochutenie šalátu môžme použiť biely jogurt, prípadne tatársku omáčku alebo kečup podľa chuti. Dobrú chuť.
Túto večeru dokážete pripraviť za 30 minút.