Cícerová polievka so zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cícer * 2 mrkvy * 1-2 zemiaky * 1-2 póry * 2 strúčiky cesnaku * mleté čierne korenie * Soľčanku, Vegetu alebo zeleninový bujón * olej * soľ * pažítku na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

XXX

Cícer deň pred tým, ako sa chystáme variť, zalejeme vodou. Na druhý deň vodu zlejeme, cícer vložíme do hrnca, pridáme k nemu na väčšie kusy nakrájané zemiaky a zalejeme čistou vodou. Varíme asi 1 hodinu.
Zatiaľ si podusíme na olivovom oleji nadrobno nakrájaný cesnak a pokrájané mrkvy.
A pridáme aj pokrájaný pór...
K cíceru pridáme asi v polovici varenia podusenú zmes mrkvy, póru a cesnaku a ďalej varíme...
Skúšame, či už cícer zmäkol, ak áno, vypneme sporák a poriadne dochutíme Soľčankou, soľou a mletým čiernym korením.
V tejto fáze polievku rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozmixujeme ponorným mixérom (snažíme sa, aby v tejto polke boli tie veľké kusy zemiakov) a druhú polovičku polievky si odložíme bokom.
Tu je rozmixovaná polovica polievočky...
Rozmixovanú časť zmiešame s nerozmixovanou, naložíme na taniere, posypeme pažítkou a degustujeme...