Kalerábová polievka so špargľou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kaleráb čerstvá špargľa zemiaky vegeta, bujón bylinkový -natural (tuším je od Vitany?) petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájame si očitený kaleráb a dáme podusiť na maslo s trochou vody. Potom podlejeme ďalšou vodou do objemu aký potrebujeme (a samozrejme na možstvo neskôr použitej zeleniny). Pridáme trochu vegety a varíme. Keď je kaleráb tak zpolovice hotový, pridáme pokrájané a očitené zemiaky a pokrájanú a očistenú špargľu, len hlavičky zo špargle si odložíme na neskôr, lebo by sa rozvarili... varíme ešte cca 10 min. Keď sú už zemiaky skoro hotové pridáme hlavičky zo špargle a 1/2 kocky bio zeleninového bujónu a trochu majoránky. varíme tak max.2 minútky a pridáme nakoniec petržlenovú vňať. hotovo! už len naservírovať. môj malý špargľu teda vôbec nemusí, ale túto polievku zjedol, len sa zaprášilo;o)