KINDER PINGUI
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO:
3vajcia,
75 g prášk.cukru,
2polievkové lyžice vody,
15g kakaa,
80g polohrubej múky,štvrť bal.prášku do pečiva./UPEČIEME 2X/
ŠĽAHAČKOVÁ PLNKA:
1dcl mlieka,10g želatíny,4dcl sladkej smotany.
1 vanilkový cukor/AJ TO 2X/
ČOKOLÁDOVA NÁPLŇ:
150G várovej čokolády,1dcl mlieka,50g margarínu.
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:
100g mlečnej polevy(CARLA),50g CERA.
POSTUP PŘÍPRAVY
Žľtky vyšľaháme s práškovým cukrom,vodou,pridáme preosiate kakao,zľahka pridávame múku zmiešanú s PDP(najlepšie primiešavať ručne),striedavo so snehom ušľahaným z bielkov.Dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie.Tak isto upečieme aj druhú piškótu.
Šľahač.plnka:V 1/2dcl mlieka napučíme želatínu 15 minút.Zvyšné mlieko1/2dcl s vanilkou zahrejeme nesmie vrieť,musí ostať len teplé,pridám napučanú želatínu necháme ju tam rozpustiť.Necháme chvíľu vychladnúť a potom to pomaly primiešavame do vyšľahanej šľahačky pripravenej s 0,4 dcl sladkej smotany.
Boky zákusku vystelieme alobalom aby nám plnka nestekala.Šľahačkový krém vylejeme na prvý kakaový plát ,dáme stuhnúť do chladničky.
Pripravíme si čokolád.náplň:Nad parou rozpustíme čokoládu,mlieko,margarín nechámevychladnúť,natrieme na stuhnutú šľahačkovú plnku,pripravíme si druhú časť šľahačkovej plnky trošku necháme stuhnúť aby sme mohli priložiť,2kakaový plát zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky asi na 10 hod.Polejeme polevou:
100g mliečnej polevy(CARLA)50g stuž.tuku rozpustíme nad parou.Uchovávame v chladničke.