
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tento koláčik som objavila v časopise Rytmus života a je super. Potrebujeme: 400 g hladkej múky 50 g práškového cukru 250 g masla 2 žĺtky 1/2 kypriaceho prášku do pečiva 2 lyžice rozpustnej kávy Plnka: 250 g mäkkého tvarohu 200 ml kyslej smotany 130 g práškového cukru 2 lyžice mletej kávy 50 ml vaječného likéru 3 lyžice mlieka
POSTUP PŘÍPRAVY
Na dosku preosejeme múku s práškovým cukrom a kypriacim práškom. Do stredu dáme žĺtky a na kúsky nakrájané maslo, pridáme rozpustnú kávu. Všetko spracujeme na hladké nelepkavé cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na dve hodiny do chladničky.
Polovicu cesta rozvaľkáme na plát veľkosti 25x30 cm a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dáme zovrieť mlieko a pridáme mletú kávu. Necháme ju speniť a odstavíme. Do vychladnutého mlieka s kávou pridáme vaječný koňak. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, pridáme cukor a ochutené mlieko.
Bielka vyšľaháme na pevný sneh a zľahka vmiešame do tvarohovej plnky. Potom plnku rovnomerne rozotrieme na cesto v pekáči.
Druhú polovicu cesta nastrúhame a rovnomerne rozložíme po celom povrchu koláča.
Koláč pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť a až potom krájame na rezy.
Ja som chcela mať plnky viac, tak som pridala raz také množstvo tvarohu a smotany.