*♥*Baklažánové vtáčiky*♥*

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 veľký baklažán, 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 stredná cibuľa, 9 pomenších zemiakov, 9 plátkov anglickej slaniny, vegeta, mčk, soľ, bazalka sušená alebo mrazená či čerstvá, hlavne aby bola :) rasca, 4 PL oleja, hladká múka, kúsok masla, asi pohár smotany na varenie a 2 PL kyslej smotany, Vitana - omáčka na zapekanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu.
Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody.
Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk. Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán.
Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej.
Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať.
Očistený a na menšie plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme a spojíme špáradlom.
Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak. Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou.
Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku, ktorou polejeme obsah zapekacej misy.
Dáme zapekať celkov asi 25 minút, posledných 5 minút grilujeme.
 |
Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu. |
 |
Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody. |
 |
Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk. |
 |
Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán. |
 |
Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej. Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať.
Očistený a na plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu |
 |
a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme |
 |
a spojíme špáradlom. |
 |
Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak. |
 |
Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla |
 |
a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou. |
 |
Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku, |
 |
ktorou polejeme obsah zapekacej misy. |
 |
Dáme zapekať celkovo asi 25 minút, posledných 5 minút grilujeme. |
 |
Keďže sme nemali doma žiadne paradajky a mám pocit, že paradajky sú k baklažánu bezpodmienečne nutné, pridala som kečup (ale až na tanieri) + Kimbal (pikantná omáčka - kupujem v Česku, u nás som to nevidela). A ešte bol k tomu cviklový šalát. |