*♥*Baklažánové vtáčiky*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľký baklažán, 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 stredná cibuľa, 9 pomenších zemiakov, 9 plátkov anglickej slaniny, vegeta, mčk, soľ, bazalka sušená alebo mrazená či čerstvá, hlavne aby bola :) rasca, 4 PL oleja, hladká múka, kúsok masla, asi pohár smotany na varenie a 2 PL kyslej smotany, Vitana - omáčka na zapekanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu.
Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody.
Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk. Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán.
Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej.
Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať.
Očistený a na menšie plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme a spojíme špáradlom.
Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak. Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou.
Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku, ktorou polejeme obsah zapekacej misy.
Dáme zapekať celkov asi 25 minút, posledných 5 minút grilujeme.

Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu.
Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody.
Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk.
Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán.
Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej. Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať. Očistený a na plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu
a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme
a spojíme špáradlom.
Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak.
Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla
a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou.
Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku,
ktorou polejeme obsah zapekacej misy.
Dáme zapekať celkovo asi 25 minút, posledných 5 minút grilujeme.
Keďže sme nemali doma žiadne paradajky a mám pocit, že paradajky sú k baklažánu bezpodmienečne nutné, pridala som kečup (ale až na tanieri) + Kimbal (pikantná omáčka - kupujem v Česku, u nás som to nevidela). A ešte bol k tomu cviklový šalát.