Tiramisu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

piškóty * rum * pohár silnej čiernej kávy * 2 sladké smotany * 2 nátierkové maslá neochutené * 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru * na posypanie kakaový prášok * pri príprave som použila tortovú formu s odnímateľným okrajom * mixér so šľahacími metlami

POSTUP PŘÍPRAVY

Je úplne jednoduchý a výsledok úplne fantastický. Vo veľkej mise šľahacími metlami šľahajte 2 nátierkové maslá s dvoma šľahačkovými smotanami a 8 PL kryštálového cukru, šľaháte 3-4 minúty, až vznikne výborná hladučká masa. Dno tortovej formy vysteliete piškótami, poriadne pokvapkáte silnou čiernou kávou, potom to pooblievate rumom. Dáte na to polovicu vrstvy, uhladíte, znova dáte vrstvu piškót, ktorú pooblievate silnou kávou a rumom a nakoniec prikryjete druhou polovicou krému. Uhladíte, a poriadne posypete cez sitko kakaovým práškom, aspoň 2 mm vrstvu, a hotovo :-) Rum, ktorý Vám ostal, zbytočne neodkladajte, rovno ho vypite.
A nesporne zaujímavý by bol výpočet tých oných - džaulov :-) Nemám poňatia o tom, koľko má tento výborný HRIECH kalórií, takže ak držíte diétu, tak si iba oliznite a všetko nechajte "žráčom" okolo Vás, a ak diétu nedržíte, tak si kľudne naložte, k tomu pridajte bagetu, gyros, knedlo-vepřo-zelo, zopár drinkov, chipsy, zmrzlinu... a jete až po rysku na krku, ja ju mám dosť vysoko :-)

1. vymiešame si do peny 2 ks nátierkové maslá neochutené s 2 ks šľahačkovými smotanami a 8 PL kryštálového cukru
2. na dno tortovej formy poukladáme piškóty
3. piškóty pooblievame silnou čiernou kávou a rumom - poriadne!
4. na piškóty dáme polovičku masy a uhladíme
5. na to poukladáme znova piškóty a uhladíme
6. znova dobre pooblievame silnou čiernou kávou a rumom
7. na pooblievané piškóty navrstvíme ďalšiu polovičku zmesi
8. uhladíme, a posypeme nahrubo kakaovým práškom, dáme do chladničky stuhnúť.
Neviem, ako dlho torta vydrží, nám vydržala iba 20 minút :-))