želatínová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

piškotový korpus *** ružové žele - tvaroh( Vian - nízkotučný vo vaničke 500g), jahody ( 1 konzerva 400g, ), šľahačka, 2x van. cukor, 1 PL prášk. cukru, 1,5-2 balíčky želatíny *** piškóty *** biele žele - biely jogurt (450g), 1x pochuťková smotana, 2x van. cukor,1 PL prášk. cukru, 1- 1,5 balíka želatíny *** kiwi zaliate tortovým žele*** šľahačka, stužovač, 1/2 bal. van cukru na ozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

*** piškóta: 4 vajíčka, 4 PL krupicového cukru, 2 PL hl. múky, 2 PL polohrubej múky, 1 PL vlažnej vody, 1/2 balíčka PDP, štipka soli ( žĺtka vyšľahať s cukrom, pridať 1PL vlažnej vody a ešte chvíľu šľahať, potom pridať múku zmiešanú s práškom do peč. a nakoniec sneh z bielkov vyšľahaný so štipkou soli )
*** 1. ružová vrstva: zlejeme si jahody v konzerve a šťavu z nich použijeme na prípravu želatíny, rozmixujeme si jahody, pridáme mäkký tvaroh, ochutíme 1 vanilkovým cukrom, vyšľaháme si šľahačku s 1 van cukrom, kt. primiešame k tvarohovej hmote,všetko pekne premiešame a dochutíme si podľa seba ešte práškovým cukrom, ja som pridala ešte cca 1 PL, nakoniec primiešame želatínu pripravenú s použitím šťavy z konzervy a doliať potrebné množstvo vody,tak aby sme mali 0,5l tekutiny, do ktorej vysypeme 1,5-2 balíčky (t.j. cca30-40g) prisypala som aj trochu červ. potr. farby,aby to bolo krásne ružové,necháme 10 min. stáť a potom zahrejeme aby sa nám rozpustila,keď bude vlažná, môžme ju zmiešať s tvarohom ( ja som použila viac želatíny, pretože som si nebola istá či to stuhne,no stuhlo, možno trochu aj viac,takže určite by malo postačiť množstvo aké som uviedla) ...nalejeme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky
*** keď bude tvarohové žele stuhnuté, poukladáme naň piškóty a ideme na 2. jogurtovú vrstvu, kt. si pripravíme takto: biely jogurt zmiešame s pochúťkovou smotanou a dochutíme cukrom, pripravíme si želatínu ( tu som použila vodu, no menej ako 0,5l ) a vlažnú zmiešame s jogurtom a vylejeme na piškóty poukladané na torte opäť odložíme do chladničky
*** keď to bude tuhé, ozdobíme vrch torty plátkami kiwi, alebo iným ovocím a zalejeme tortovým žele, pripravené podľa návodu na sáčku ( ja som použila číre )
*** na druhý deň, alebo tesne pred podávaním si vyšľaháme šľahačku so stužovačom a van. cukrom a dozdobíme podľa fantázie :)

*
použila som tieto želatíny...
priemer torty - 28 cm, výška - 6 cm