Kávovočokoládová torta s karamelovým krémom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Nadstavovaný piškót:
** KÁVOVÝ korpus: 6 bielkov , 90g kryštál. cukru, 1 vanilín. cukor, 6 žĺtkov, 150g práškového cukru, 6 PL horúcej kávy, 300g hladkej múky, 1 kopcovitá PL mletej zrnkovej kávy, 1 kypr. prášok do pečiva,
** KAKAOVÝ korpus: 3 bielkov , 45g kryš. cukru, 1/2 vanilín. cukor, 3 žĺtkov, 70g práškového cukru, 3 PL kakaa, 1 PL jemne strúhanej čokolády na varenie, 3 PL horúcej vody, 150g hladkej múky, 1/2 prášok do pečiva,
**KARAMELOVÝ maslový krém.
100g-120 kryštál. cukru, 2 karamelové pudingy, 600 ml mlieka, 350 g Hélie /palmely /masla, práškový cukor pdľa potreby
POSTUP PŘÍPRAVY
Kávový korpus je na celý plech, kakaový polovičná dávka - na polovicu plechu.Pokiaľ chceme korpus orechový tak 80-110g múky vymeníme za mleté orechy. Hotová vážila 3,6kg a merala 31*21cm výška 11cm. Vraj chutila fantasticky. Mne sa z nej neušlo.... Ak Vás môj recept zaujal, rada pomôžem, ak viem...
K2 za super cenu •:*¨¨*:•. http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=5466710•:*¨¨*:•.
 |
Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečia a so zrnkovou kávou / kakaom. Rozdelíme na 2 plovice.
Žĺtka osobitne vymiešame s práškovým cukrom do penista.Bielka s kryš. cukrom a vanil. cukrom vyšľaháme do tuhej peny. |
 |
Do vymiešaných žĺtkov pridáme horúcu kávu / vodu a za stáleho miešania mixérom pridáme polovicu múky.
Ak robíte tmavý- kakoavý korpus tak aj nastrúhanú čokoládu |
 |
Do bielkovej peny opatrne varechou striedavo pridávame žltkovú hmotu a zvyšnú múku.
Niekto opačne, vmiešáva bielkovú hmotu do žltkovej , ako vám je lepšie.... |
 |
Pečieme na jemne vymastenom múkou vysypanom plechu vo vyhriatej rúre na 120-130 C. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý korpus. Ten je na 1/2 plech. Kým sa pečie, nachystáme si karamelový krém....
KARAMELOVÝ maslový krém.
V polovici mlieka rozrobíme pudingy. Z kryštál cukru upálime karamel, zalejeme druhou polovicou mlieka a necháme rozpustiť. Do karamelového mlieka vlejeme pudingy a uvaríme základ krému. |
 |
Korpusy necháme chladnúť. Kávový prerežeme na plovicu.
Krém občas miešame, aby sa na povrchu neurobila šupka. Necháme vychladnúť. Mixérom postupne vmiešame Hélie. Tuk aj puding musia byť vychladené a mali by mať rovnakú teplotu, aby sa nezrazil. |
 |
ja som vrchný korpus natrela zo spodu marhuľovým džemom.Naplníme, kraje zrežeme, zarovnáme boky ... |
 |
Kedže som tortu poťahovala hmotou K2 celú som ju natrela tenkou vrstvou krému. Vyšiel mi presne!!! Neostalo mi na vylyzovanie :-(
Šup tortu na noc do chladničky,alebo aspoň na 5-6 hodín. |
 |
K2 - mramorovcia technika /pokus/ hrúbka 3-4 mm, Vaľkané na zemiakovom škrobe. K2 Je proste fantastická... Tortu som si položila na obrátený plech |
 |
kvietky som robila 2-3 dni vopred, nech sa usušia/ stvrdnú. Srdiečka sú z MMF, tie som nepoužila. |
 |
No a na záver asi 2-3 hodiny zdobenia. Stužku som strihala vlnkovými nožnicami, Výzdobu som lepila čerstvým surovým vaječným bielkom./ tenká vrstva nanesené štetcom/ |
 |
Detail |
 |
a ešte z boku |