Penová torta podľa Eriky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prísady a postup presne podľa mojej kolegynky Erika R. (Erika32) ID 93467, ktorej tymto dakujem za rady.

POSTUP PŘÍPRAVY

10 bielkov, 1kg cukru najprv trochu rozslaham a potom dam nad paru a slaham na najvacsom vykone az kym je pena tuha.Trva to max.30 min.potom to vytlacam na mastny papier z ktoreho su vystrihnute podkovy alebo srdce,cislice.Tie platy robim tak ze vytlacam pusinky jednu vedla druhej.A peciem to tak ze dam ruru na 250 stupnov necham ju otvorenu a platy susim.Ak by zacali platy zltnut trochu znizim teplotu.Plat je hotovy ak na vrchu tych pusiniek vidiet take kvapocky vody.A plnku mam taku trocha horku ake s tym penovym je to vyborne.PLNKA:10 zltkov,1 cele vajce,20 dkg cukru,cele kakao(100g.) vyslahat nad parou do zhustnutia potom este do tepleho primiesat vareckou 3 palmariny tak aby boli celkom rozpustene a nezlakni sa ostane to trochu riedke.Potom to dam vychladnut a ked je to studene treba to vyslahat s mixerom.Plnka je dobra a tuha.Dam ju medzi platy ale tiez v tvare pusiniek.Je to babracka ale oplati sa.Ak budes mat naladu vyskusaj ju a dobru chut